Sustainability

Wij bij Hop & Stork zijn dagelijks bezig met het vervaardigen van de lekkerste chocolade en drankjes om onze gasten mee te verassen en verwennen. Hierbij zijn wij bewust van onze eigen bijdrage in de wereld. Daarom kiezen wij niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en werken met producten en leveranciers waar wij trots op kunnen zijn.

Chocolade

Zo komt onze chocolade van Callebaut welke hun eigen duurzame initiatief hebben opgezet. Namelijk Cacoa Horizons. Deze non-profit organisatie is toegewijd aan duurzame cacao met als missie het verbeteren van levensomstandigheden van caocaoboeren en hun gemeenschap door het promoten van duurzame, ondernemende landbouw, verbeterde productiviteit en gemeenschapsontwikkeling. Jouw keuze voor Hop & Stork chocolade is een keuze voor chocolade met oog op het welzijn van de cacaoboeren. Van elk pak chocolade die wij inkopen bij Callebaut wordt een gedeelte opnieuw geïnvesteerd in de boeren en hun gemeenschappen.

Koffie

Onze koffie komt van Single Estate, een Nederlandse koffiebrander die 80% van hun koffies direct inkopen bij de boer. Dit noemen we “Direct Trade”. Op deze manier kunnen zij direct afrekenen bij de boer en biedt het kansen om langdurige relaties op te bouwen met de boeren, waarbij ze samen met de koffieboeren de beste koffies kunnen ontwikkelen en helpen uitzoeken. Veel van deze boeren zijn bovendien ook gecertificeerd door UTZ, Rainforest Alliance of dragen een BIO keurmerk.

Thee

Onze losse theeblaadjes komen van Crusio Thee uit Bergen op Zoom. Deze thee inkopers reizen naar thee producerende landen om direct bij de boer thee in te kopen. Hierbij gaat de thee sommelier Kiona Malinka op zoek naar de beste kwaliteit. Lekkere thee, op een verantwoordelijke manier geteeld is de basis voor de relatie. De samenwerking is vaak met zeer kleine thee producerende boeren. Voor hen is het vaak zeer kostbaar en ingewikkeld om officiële bio certificering te krijgen, dit betekent echter niet dat de thee niet volgens bio standaarden worden geproduceerd. Veel van de energie gaat zitten in de kwaliteit van de thee en niet in het papierwerk.